به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز»؛ حسین سپهری عصر امروز در نشست شورای اداری استان که در استانداری آذربایجانغربی برگزار شد با ارائه گزارشی از وضعیت اعتبارات عمرانی، بر ضرورت تأمین منابع مالی برای تکمیل طرحهای نیمهتمام تأکید کرد و اظهار داشت: پروژههای عمرانی و ملی استان برای رسیدن به مرحله بهرهبرداری به ۸۰ هزار میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز دارند؛ رقمی که نشاندهنده حجم انبوه پروژههای نیمهکاره و اهمیت جذب منابع جدید است.
وی با اشاره به اینکه از مجموع ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار عمرانی مصوب برای سال جاری، تاکنون فقط ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است، خاطرنشان کرد: این اعتبار عمدتاً صرف تأمین مالی پروژههای نیمهتمام شده و بخش قابل توجهی نیز برای پرداخت مطالبات پیمانکاران به کار گرفته شده است این در حالی است که بخش قابلتوجهی از پروژهها با کمبود نقدینگی مواجهاند و روند اجرای آنها با کندی پیش میرود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانغربی تصریح کرد: هماکنون ۲۴ پروژه مهم عمرانی و ملی در استان در حال اجراست که برخی از آنها در حوزههای زیربنایی، حمل و نقل، بهداشت و آموزش هستند.
وی تأکید کرد: این طرحها اگرچه میتوانند در توسعه پایدار استان نقش کلیدی ایفا کنند، اما بدون تأمین منابع مالی کافی، با خطر رکود یا توقف روبهرو خواهند شد.
سپهری با اشاره به روند روبهرشد تخصیص منابع عمرانی در سالهای اخیر افزود: طی چهار سال گذشته، اعتبارات استانی ۶ برابر شده و از این حیث آذربایجانغربی در جایگاه ششم کشوری قرار گرفته است، این رشد هرچند چشمگیر است، اما به دلیل عقبماندگیهای انباشته از گذشته، هنوز فاصله زیادی تا رسیدن به سطح مطلوب توسعه وجود دارد.
وی به اقدامات انجام شده در حوزه آموزش و پرورش گفت: در سالهای اخیر ساخت یک هزار و ۷۳۰ کلاس درس به پایان رسیده، اما همچنان ۸ هزار کلاس درس در استان نیازمند تکمیل است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان آذربایجانغربی افزود: تکمیل این پروژهها نیازمند حمایت بیشتر دولت، خیران مدرسهساز و نهادهای مسئول است تا دانشآموزان استان در شرایط بهتری تحصیل کنند.
وی با اشاره به وضعیت زیرساختهای روستایی استان نیز گفت: در حال حاضر فقط ۳۶ درصد از روستاهای آذربایجانغربی مقاومسازی شدهاند همچنین طرح هادی در ۵۱ درصد از روستاها اجرا شده، که نشان میدهد بیش از نیمی از مناطق روستایی هنوز فاقد زیرساختهای مقاوم در برابر حوادث طبیعیاند این مسئله در استانی که در معرض زلزله و سیل قرار دارد، یک هشدار جدی برای مدیران اجرایی و برنامهریزان است.
انتهای خبر/ م