• امروز : سه شنبه - ۲۶ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 17 - شوال - 1446
  • برابر با : Tuesday - 15 April - 2025
امام جمعه سردشت:

استکبار جهانی با ابزار اقتصاد حمله می‌کند

  • کد خبر : 279832
  • ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۹:۳۲
استکبار جهانی با ابزار اقتصاد حمله می‌کند
امام جمعه سردشت گفت: استکبار جهانی پس از ناکامی در جنگ سخت، اکنون با ابزار اقتصاد و تحریم به ملت‌های مستقل حمله می‌کند.

ماموستا محمد واوی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز»؛ به تحلیل واژه «استکبار» پرداخت و اظهار کرد: این واژه نه‌تنها در فرهنگ عمومی مردم ما آشناست، بلکه در قرآن نیز بارها به آن اشاره شده است.

وی با اشاره به دو آیه قرآن، گفت: در آیه‌ای آمده است که خداوند هرگز اجازه نداده است کفار بر مؤمنان مسلط شوند؛ این یک اصل قرآنی است که می‌توان آن را مبنای استکبارستیزی قرار داد و هر اقدامی که موجب سلطه کفار بر مسلمانان شود، باید با دقت تحلیل و با آن مقابله شود.

امام جمعه سردشت افزود: در آیه دیگری خداوند می‌فرماید که هر آنچه در توان دارید از قوه آماده سازید تا دشمنان را بترسانید؛ این فرمان الهی تنها به تجهیزات نظامی محدود نمی‌شود، بلکه تمام توان و ظرفیت‌های علمی، اقتصادی، فرهنگی و اطلاعاتی را نیز در بر می‌گیرد.

واوی در ادامه به تقسیم‌بندی جنگ‌ها اشاره کرد و گفت: ما با دو نوع جنگ مواجه هستیم جنگ سخت و جنگ نیمه‌سخت. دشمن در جنگ سخت علیه ما به نتیجه نرسیده، اما در جنگ نیمه‌سخت نظیر تحریم اقتصادی، جنگ دیپلماتیک و اطلاعاتی، تلاش کرده تا ما را تضعیف کند و تحریم‌های اقتصادی یکی از ابزارهای اصلی استکبار جهانی برای ضربه زدن به ملت‌هاست.

وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر گفت: رهبر معظم انقلاب همواره در آغاز هر سال بر مسائل اقتصادی تمرکز داشته‌اند؛ مفاهیمی مانند رفع موانع تولید، مشارکت مردمی و سرمایه‌گذاری داخلی از جمله راهبردهایی هستند که برای مقابله با جنگ اقتصادی طراحی شده‌اند.

واوی با نگاهی به تاریخ، به دخالت استعمارگران از قرن نوزدهم در ایران پرداخت و گفت: از سال ۱۸۰۰ میلادی، استعمار انگلیس با نفوذ و تطمیع وارد خاک ایران شد آن‌ها با بهره‌گیری از ضعف‌های داخلی، تلاش کردند سلطه خود را تحکیم کنند اما انقلاب اسلامی سد محکمی در برابر این دخالت‌ها شد.

وی تأکید کرد: از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، دشمنان با تحریم‌های گسترده اقتصادی سعی در ایجاد نارضایتی عمومی و در نهایت سرنگونی نظام اسلامی داشتند، اما این توطئه‌ها تا امروز ناکام مانده است.

واوی ضمن ذکر نمونه‌هایی از حملات اقتصادی استکبار به کشورهای مختلف گفت: تهاجم اقتصادی به تایوان، بحران‌آفرینی در مکزیک، دامپینگ در کره جنوبی، و تهدیدهای اقتصادی علیه کشورهای جهان سوم از جمله سیاست‌های اقتصادی نظام سلطه است.

وی درباره رویکرد دولت آمریکا، به‌ویژه در دوران ترامپ گفت: ترامپ با شعار صلح‌طلبی روی کار آمد اما سیاست‌های او سرشار از تهدید، چپاول منابع، و تلاش برای گسترش نفوذ اقتصادی و سیاسی بود. از تصرف کانال پاناما گرفته تا طمع در منابع کانادا و اوکراین، همه نشان از زیاده‌خواهی نظام سلطه دارد.

واوی همچنین به نقش کشورهایی چون چین، روسیه و ایران در ایجاد نظم جدید اقتصادی جهانی اشاره کرد و گفت: این کشورها در قالب گروه بریکس، با جمعیتی بیش از ۵۴ درصد از جهان و سهمی ۴۲ درصدی در تولید ناخالص جهانی، در مسیر دلارزدایی و استفاده از ارزهای محلی حرکت می‌کنند تا سلطه دلار آمریکا را کاهش دهند.

وی ابزارهایی نظیر تعرفه وارداتی را نیز مورد بررسی قرار داد و گفت: تعرفه، ابزاری برای حمایت از تولید داخلی است. وقتی کالای خارجی ارزان‌تر از تولید داخلی باشد، کشورهای هوشیار با وضع تعرفه از ورشکستگی تولیدکنندگان خود جلوگیری می‌کنند اما همین ابزار هم مورد سوءاستفاده برخی قدرت‌ها قرار گرفته است.

امام جمعه سردشت تأکید کرد: آمریکا حتی دلار را به سلاحی برای امپراتوری اقتصادی خود تبدیل کرده است و از آن برای اعمال فشار و تحریم علیه کشورها بهره می‌گیرد.

واوی در بخش دیگری از سخنان خود با استناد به قرآن و آیات متعددی درباره مسائل مالی گفت: بیش از ۴۵۰ آیه قرآن به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به اقتصاد پرداخته‌اند. این اهمیت موضوع را نشان می‌دهد که اقتصاد بخشی از جهاد در مسیر عزت اسلامی است.

وی در ادامه گفت: اگر ملتی اسلحه و فناوری مورد نیاز خود را از بیگانگان تهیه کند، هرگز مستقل نخواهد شد. نمونه آن عربستان سعودی است که با وجود هزینه‌های فراوان، نتوانسته در برابر ملت یمن مقاومت کند.

واوی تأکید کرد: خودکفایی در تولید مواد غذایی، دارو، فناوری و رسانه تنها راه رسیدن به استقلال واقعی است. حتی پیام‌رسانی دینی نیز اگر بر بستر رسانه‌های بیگانه انجام شود، به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.

وی برنامه‌ریزی را لازمه خودکفایی دانست و افزود: قرآن در داستان حضرت یوسف الگویی کامل از برنامه‌ریزی اقتصادی ارائه کرده است که شامل تولید، ذخیره‌سازی، توزیع و مصرف است. ما نیز باید با تکیه بر این الگو، عزت اسلامی را در جامعه تحقق بخشیم.

انتهای خبر/ م

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=279832

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.