امید خلیلزاده در گفتوگو با خبرنگار حرفرک، با بیان اینکه تب کریمه کنگو از جمله بیماریهایی است همزمان با آغاز فصل گرما نمود پیدا میکند، گفت: شهروندان به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو حتما گوشت قرمز مورد نیاز را از مراکز تحت نظارت و مورد تایید دامپزشکی خریداری و به مهر دامپزشکی بر روی لاشهها دقت کنند.
مدیر کل دامپزشکی استان آذربایجانغربی با بیان اینکه بیماری cchf یک بیماری ویروسی تبدار حاد است که به وسیله کنه به انسان منتقل میشود، افزود: این بیماری به جز تب مختصر و گذرا معمولا هیچ علایمی در دامها وجود ندارد.
وی افزود: ویروس بیماری در خون و بافتهای بدن حیوان مبتلا وجود دارد که در این مواقع انجام کارهایی چون شاخبری، پشمچینی، کشتار دامهای آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافتهای آلوده دامها ممکن است سبب انتقال بیماری شود.
خلیلزاده تصریح کرد: همچنین گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت آلوده نیز از راههای انتقال بیماری است.
وی گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنهها، احتمال شیوع این بیماری افزایش پیدا میکند که از راههای کنترل و پیشگیری این بیماری میتوان به سمپاشی دام و اماکن دامی، تجهیز کشتارگاههای دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی اشاره کرد.
خلیلزاده افزود: یکی از بهترین روشهای جلوگیری از انتقال این بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد است.
مدیر کل دامپزشکی استان آذربایجانغربی همچنین تاکید کرد: کشتار غیرمجاز و خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش ایمنی و فروش گوشت آن یکی از نقاط حساس و خطرناک در انتقال این بیماری است که در این رابطه تاکید میشود شهروندان تنها از مراکز مجاز و بهداشتی نسبت به خرید گوشت مورد نیاز خود که به تایید ادارات دامپزشکی رسیده است اقدام کنند.
انتهای پیام/