به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز»؛ رضا رحمانی ظهر امروز از تکمیل تدریجی شبکه آزادراهی استان در سه بخش شمال، مرکز و جنوب خبر داد و اظهار کرد: اکنون پروژههای زیرساختی در تمامی محورهای مواصلاتی استان فعال هستند.
وی تصریح کرد: از مرز رازی در شمال تا مسیرهای جنوبی استان، عملیات عمرانی گستردهای در جریان است که همگی با هدف اتصال مؤثرتر استان به کریدورهای ملی و بینالمللی طراحی شدهاند.
استاندار آذربایجانغربی در ادامه با اشاره به نقش کلیدی وزیر راه و شهرسازی در پیشبرد این طرحها اظهار کرد: شخص وزیر در سفر نخست خود به استان، با پیشنهاد اجرای این پروژهها موافقت کردند و پس از آن با پیگیری جدی وزارت راه، روند اجرای آنها آغاز شد.
رحمانی با بیان اینکه در برخی موارد حتی باور اجرای پروژهها دشوار بود، افزود: بخشی از این مسیرها بهگونهای پیشرفت کردهاند که امروز در مرحله بهرهبرداری قرار دارند.
وی به طرح مطالعاتی احداث راهآهن سریعالسیر ارومیه – تبریز نیز اشاره کرد و گفت: مطالعه این مسیر ریلی هماکنون آغاز شده است که این پروژه میتواند به عنوان یک اتصال حیاتی در آینده مطرح باشد و به نوعی پلی ایجاد کند میان آزادراهها و کریدورهای ریلی منتهی به اروپا.
رحمانی افزود: از شرکتهای داخلی و خارجی خواستهایم تا طرح مطالعاتی را به نحوی تهیه کنند که در راستای احیای دریاچه ارومیه نیز مؤثر باشد.
وی تأکید کرد: همانگونه که امروز برای افتتاح پروژههای آزادراهی مراسم برگزار میکنیم، امیدواریم فردا شاهد برگزاری مراسمی در شأن احیای کامل دریاچه ارومیه باشیم.
رحمانی تصریح کرد: مطالعات راهآهن و طراحی محورهای حمل و نقلی باید با در نظر گرفتن تأثیرات زیستمحیطی و نقش آنها در بهبود شرایط آبی منطقه انجام شود.
وی با بیان اینکه کلید توسعه استان، در ارتقای زیرساختها نهفته است، گفت: محور بازرگان به عنوان یکی از مهمترین مسیرهای ترانزیتی کشور باید به سرعت تکمیل شود، زیرا توسعه ایران بدون تکمیل این شاهراه، ناقص خواهد ماند.
رحمانی افزود: اتصال سردشت به زنجان، همدان و کردستان نیز در دستور کار قرار دارد و در تلاش هستیم از این مسیر، کریدور جدیدی برای تجارت و حملونقل ملی ایجاد کنیم.
وی همچنین با اشاره به رابطه نزدیک استانداری با وزارت راه و شهرسازی گفت: تعامل بسیار خوبی بین دستگاههای استانی و معاونتهای مختلف وزارتخانه برقرار است.
رحمانی افزود: پروژههای مهمی در حوزه برق، آب، اینترنت و سایر زیرساختها در حال اجرا است که برخی از آنها در هفتههای آینده به مرحله کلنگزنی یا افتتاح میرسند.
وی با اشاره به موقعیت ژئوپلتیکی استان تأکید کرد: آذربایجانغربی را نباید تنها یک استان دید، بلکه این منطقه در سطح ملی و حتی بینالمللی حائز اهمیت است.
رحمانی تصریح کرد: سال گذشته از مرزهای استان ۱۹ میلیارد دلار ترانزیت انجام شد که ۶ میلیارد دلار آن ترانزیت داخلی و ۱۰ میلیارد دلار صادرات بوده است. این رقم معادل ۲۵ درصد از تجارت خارجی کشور را شامل میشود.
وی افزود: بزرگترین پایانه مرزی کشور در این استان قرار دارد، از اینرو برنامهریزی برای بهبود وضعیت زیرساختها در این منطقه، موضوعی حیاتی برای کل کشور است بنابراین از وزیر راه و تمامی معاونان آن وزارتخانه بهواسطه همکاری صمیمانه و پیگیری دقیق پروژهها تشکر و قدردانی میکنم.
استاندار آذربایجانغربی با اعلام خبر افتتاح قریبالوقوع مرز جدید سلماس، گفت: اگرچه نقطه دقیق این مرز هنوز نهایی نشده، اما طرح جامع آن به تصویب رسیده و عملیات اجرایی آن بهزودی آغاز میشود.
وی تأکید کرد: این نخستین بار است که یک نقطه مرزی پیش از قطعی شدن محل، طرح جامع و زیرساختی خود را دریافت کرده است.
رحمانی با اشاره به آغاز فعالیتها از سوی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان، گفت: مدیرکل راهداری استان اجرای این طرح را بهصورت جدی آغاز کردهاند و تلاش داریم تا سلماس به یکی از مهمترین مرزهای فعال کشور تبدیل شود.
وی با اشاره به مسیر راهآهن ارومیه – قرهتپه – سلماس، آن را تنها مسیر ریلی ایران به سمت اروپا عنوان کرد و گفت: این مسیر از موقعیتی استراتژیک برخوردار است و در حال حاضر ایستگاههای باری در نقده و ارومیه نیز در حال تجهیز و بهرهبرداری هستند و سرمایهگذارانی از ترکیه، چین و حتی آلمان برای توسعه این خطوط ریلی اعلام آمادگی کردهاند.
رحمانی با اشاره به برنامهریزی برای برگزاری مراسم کلنگزنی پروژههای ریلی جدید، گفت: پروژه ارومیه – تبریز به عنوان یکی از اولویتهای راهبردی دولت سیزدهم با دستور مستقیم رئیسجمهور تعیین شده و هماکنون مراحل آمادهسازی و تأمین سرمایه آن در حال انجام است.
استاندار آذربایجانغربی با اشاره به اهمیت اقتصادی راهآهن ارومیه – تبریز گفت: این مسیر در صورت بهرهبرداری، نهتنها شمالغرب کشور، بلکه کل ایران را به حلقه تجارت جهانی متصل خواهد کرد.
وی گفت: این پروژه بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و با تکمیل آن، یکی از کریدورهای حیاتی برای اتصال شرق آسیا به اروپا از طریق ایران فعال خواهد شد.
رحمانی عنوان کرد: استانهای آذربایجانشرقی و غربی باید در این مسیر مکمل یکدیگر باشند، زیرا منافع مشترک، تعارضی ایجاد نمیکند بلکه همافزایی به همراه دارد.
استاندار آذربایجانغربی افزود: هر پروژهای که در یکی از این استانها اجرایی شود، منافع متقابل برای استان دیگر بهویژه در حوزههای مرزی و ترانزیتی دارد.
انتهای خبر/ م