به گزارش اروم نیوز به نقل از شنوباس؛ زمانی که خبر انتخاب آرام احمدپور یکی از معلمان پرتلاش اشنویه ای به عنوان معلم نمونه کشوری منتشر شد ناخودآگاه احتمال می دادم وی در یکی از مدارس شیک و مرفه و با امکانات داخل شهر اشنویه مشغول تدریس باشد. لذا برای دیدار و مصاحبه با وی دغدغه چندانی به لحاظ دوری مسافت و ناهمواری راه و هزینه های زمانی و… نداشتم. تا اینکه در تکمیل خبر انتخاب وی به عنوان معلم نمونه کشوری در سال تحصیلی ۹۲-۹۳ متوجه شدم ایشان در روستای گلاز مشغول تدریس در مقطع ابتدایی است. روستای گلاز دورافتاده ترین روستا در شمال غربی شهر اشنویه است که اگر اشتباه نکنم ۱۶ کیلومتر از این شهر فاصله دارد.
راستش را بخواهید احساس کردم پیمودن مسافت طولانی و عبور از جاده پرپیچ و خم این روستا برای معرفی و شناخت بیشتر فردی که در کشور ایران به عنوان معلم نمونه انتخاب شده است کاری بسیار ارزشمند و مفید است. لذا دوربین و وسایل لازم برای تهیه خبر را برداشته و عازم شدم.
بعداز عبور از مسیر پارک جنگلی قلاتوک و رسیدن به دامنه کوهستان، سوز سرما و برف به دلیل ارتفاع زیاد این منطقه بیداد می کرد.
در حال پیمودن جاده لغزنده و پرپیچ و خمی که اطراف آن را دره های عمیق فرا گرفته بود با خود می گفتم کاک آرام چگونه می تواند هر روز در این جاده خطرناک و صعب العبور مخصوصاً در فصول سرد سال تردد کند؟ واقعاً کار سختی است…
همزمان با عبور از جاده مناظر بسیار زیبایی از کوههای پوشیده از برف دیده می شد که جذابیت خاصی داشتند :
به نزدیکی روستا که رسیدم برای اطلاع دادن به کاک آرام خواستم با وی تماس بگیرم ولی متوجه شدم موبایل در آن حوالی آنتن نمی دهد، لذا به ناچار وارد روستا شده و از یکی دو نفری که در ورودی روستا ایستاده بودند آدرس مدرسه را برسیدم…
روستای گلاز نزدیک به هزار نفر جمعیت دارد ، کار و پیشه مردمان این روستا کشاورزی و دامداری است. در مدرسه تقریباً کهنه این روستا دانش آموزانی بسیار دوست داشتنی و خون گرم مشغول تحصیل هستند. با ورود به مدرسه و دیدن چهره کاک آرام متوجه شدم قبلاً نیز چندبار در شهر با وی روبرو شده ام… قبل از آغاز گفتگو عکس دسته جمعی از وی و دانش آموزانش گرفتم…
بعداز این عکس یادگاری گفتگوی خود را با وی شروع نمودیم :
شنوباس: لطفاً خودتان را برای خوانندگان معرفی کنید؟
با نام ویاد خدای متعال، بنده آرام احمدپور، دارای ۹ سال سابقه تدریس در مدارس ابتدایی شهرستان اشنویه،که خوشبختانه تمام دوران خدمتم در مناطق محروم و عشایری شهرستان بوده است و در حال حاضر دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ دانشگاه ارومیه می باشم.
شنو باس: برای چندمین بار است که به عنوان معلم نمونه برگزیده می شوید؟
به نظر بنده، همه معلمان نمونه هستند علی الخصوص معلمان بزرگواری که با کمترین امکانات و بدون کوچکترین چشمداشتی در مناطق محروم و عشایری آنچه را در توان دارند در طبق اخلاص می گذارند، در اینجا می خواهم از معلم فداکار مریوانی نیز یادی کرده باشم که با تراشیدن سر خود برای اعلام همبستگی با دانش آموز بیمارش، نشان داد که هنوز انسانیت زنده است، به راستی که معلم نمونه واقعی، ایشان و امثال ایشان هستند و ما باید با داشتن چنین معلمانی که خوشبختانه تعدادشان هم کم نیست، به خود ببالیم و در پاسخ به سوال جنابعالی،این افتخار برای سومین بار نصیبم شد، سال ۹۱-۱۳۹۰ به عنوان معلم نمونه منطقه ای، سال۹۲-۱۳۹۱ به عنوان معلم نمونه استانی وامسال نیز به عنوان معلم نمونه کشوری انتخاب شدم.
شنو باس: در انتخاب معلمان نمونه، بیشتر چه ملاک هایی مد نظر است؟
به طور کلی در انتخاب معلمان نمونه، سه حیطه دانشی، مهارتی و ارزشی ملاک است و از بین آنها کارهای تحقیقی و پژوهشی دارای امتیاز ویژهای است. یکی از دلایل مهم انتخاب معلمان نمونه، کارهای پژوهشی و تحقیقاتی معلمان است که عبارت اند از : چاپ مقالات در نشریات نمایه شده در JCR، ISI، ISC و نشریات علمی- پژوهشی، علمی- ترویجی و علمی- تخصصی، تالیف و ترجمه کتاب، ارائه مقاله در کنفرانس ها و همایش های علمی- تخصصی، طرح های پژوهشی وگزارش های اقدام پژوهی.
از ملاک های دیگر انتخاب معلمان نمونه می توان به : تسلط به زبان های خارجی، تولیدات آموزشی، نظام پیشنهادات، کسب رتبه در جشنواره الگوهای برتر تدریس، مهارت در فناوری اطلاعات، معارف قرآنی، تدریس در مناطق محروم و… اشاره نمود.
شنو باس:تا کنون چه فعالیت های پژوهشی انجام داده اید و چه رتبه هایی را کسب نموده اید؟
سال۱۳۹۱ در پانزدهین برنامه معلم پژوهنده، بنده به عنوان اقدام پژوه برتر کشوری انتخاب گردیم، همچنین در اولین جشنواره ی تجلیل از اندیشه وران راهگشای دوره ی ابتدایی که درآبان ماه۱۳۹۰ باحضور معاون ابتدایی وزارت، در ارومیه برگزار شد به عنوان پژوهشگر نمونه استان انتخاب شدم، امسال نیز در چهاردهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر کشور رتبه سوم استانی را کسب نمودم. همچنین در ۱۴ همایش ملی، ۹ همایش استانی و ۷ همایش منطقه ای با ارائه مقاله به صورت سخنرانی و پوستر شرکت نموده ام.
شنو باس: می توانید به چند تا از این کنفرانس ها و همایش های ملی اشاره نمایید؟
برگزیده شدن مقاله ی پرورش خلاقیت دانش آموزان ابتدایی بوسیله ی درس انشاء در اولین کنفرانس ملی خلاقیت،Triz و مهندسی و مدیریت نوآوری ایران که در مورخه ی ۱۴ و ۱۵ آبان ماه ۱۳۸۷ در هتل المپیک تهران برگزار گردید.(برای دریافت اصل مقاله می توان به سایتwww.Civilica.com مراجعه نمود.)
برگزیده شدن مقاله ی تقویت خلاقیت در دانش آموزان ابتدایی به وسیله ی درس ریاضی در دومین کنفرانس ملی خلاقیت،Triz ومهندسی و مدیریت نوآوری ایران که در مورخه ی۱۲ و۱۳آبان ماه۱۳۸۸ در مجموعه همایش های هتل بین المللی آکادمی ملی فوتبال برگزار گردید. (برای دریافت اصل مقاله می توان به سایتwww.Civilica.com مراجعه نمود.)
ارائه ی مقاله(به صورت سخنرانی) درهمایش ملی” بسترهای پیشگیری از اعتیاد”که در تیر ماه۱۳۹۰ در شهرستان اشنویه برگزار گردید.
ارائه ی مقاله(به صورت پوستری) درهمایش ملی” عشایر، نظم وامنیت”که درشهریور ماه۱۳۹۲ در استان اردبیل برگزار گردید.
و…
شنو باس:از این که جناب عالی به عنوان معلم نمونه انتخاب شده اید،چه احساسی دارید؟
از این که خداوند الطاف بی کرانش را به بنده ارزانی داشته، بسیار خوش حال و سپاس گزارم ولی احساس می کنم که مسئولیتم در قبال حرفه ام بیشتر و سنگین تر شده است . افراد مختلفی بعنوان نمونه انتخاب می شوند اما از نظر من مهمتر از نمونه شدن، نمونه ماندن است. چون نمونه شدن موقتی است ، می آید و می رود ولی انسان باید سعی نماید هم پیش خدا و هم پیش مردم نمونه باقی بماند.
شنو باس:به نظر شما یک معلم باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
به نظرم پیوستن به جمع معلمین ممکن است به ظاهر یک انتخاب باشد، اما در حقیقت یک توفیق و لطف الهى است که شامل حال ما مى شود،براى اینکه مدیریتى که معلم می کند، مدیریت بر جانها و انسانهاست. رابطه معلم با مخاطب قبل از اینکه یک رابطه فرمولی و کلاسیک باشد، یک رابطه باطنی و معنوی است و معلم قبل از آنکه با درس و بحث و مشق دانش آموز سر و کار داشته باشد، با روح و جان و اندیشه و خرد و روان او سر و کار دارد.
لذا یک معلم در درجه اول، باید به معلمی نه به عنوان حرفه و شغل، بلکه به عنوان عشق و علاقه بنگرد.همچنین با نگاه انسانی به همه دانش آموزانش نگاه کند و آنها را دوست داشته باشد، چون همه انسانها زیبا هستند و این زیبایی به خاطر رنگ، قومیت، نژاد و جنسیت نیست بلکه خداوند انسان را زیبا آفریده است.
همچنین با توجه به نقش محوری معلم در سازندگی جامعه و از سویی سرعت پیشرفت علم در دنیای کنونی و گسترش و سرعت تغییرات در سراسر جهان،باید سعی کنیم اطلاعات خود را به روز رسانی نماییم. استفاده مداوم از فناوری های آموزشی، استفاده از روشهای نوین تدریس،توجه به تفاوت های فردی دانش آموزان، ایجاد جو رفاقت به جای رقابت در کلاس درس، ربط دادن دروس به زندگی واقعی دانش آموزان،پرورش خلاقیت در دانش آموزان و… ازدیگر ویژگی های معلمی است که می توان به صورت گذرا به آنها اشاره نمود.
شنوباس: وسخن پایانی؟
در پایان ضمن تشکر از جنابعالی که این فرصت را برای بنده فراهم نمودید،از مسئولان عزیز تقاضا دارم که به دانش آموزان ومدارس عشایری بیشتر توجه نمایند، زیرا متاسفانه هر ساله طبق آمار رسمی، دانش آموزان زیادی از مناطق عشایری خصوصاً دختران، به علت کمبود امکانات وهمچنین نبود دبیرستان در روستای محل زندگی شان، مجبور به ترک تحصیل می شوند. همچنین از والدین عزیز نیز می خواهم بیشتر به مدرسه و درس بچه هایشان بها وارزش بدهند،زیرا در دنیای کنونی تنها با علم ودانش است که می توان، قله های پیشرفت وترقی را یکی پس از دیگری فتح نمود وبه جامعه بیشتر خدمت نمود.
در زیر تصاویری از محل تدریس این معلم نمونه کشوری و دانش آموزان روستای گلاز درج شده است :