• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025

گفت و گو با دانشجویان برتر استان آذربایجان غربی

  • کد خبر : 129151
  • ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۰:۰۰

به مناسبت فرا رسیدن سالروز ۱۶ آذر (روز دانشجو) گپی صمیمی و دوستانه با چند نفر از دانشجویان استان آذربایجان غربی می زنیم. به گزارش خبرنگار اروم نیوز؛ به مناسبت فرا رسیدن سالروز ۱۶ آذر (روز دانشجو) گپی صمیمی و دوستانه با چند نفر از دانشجویان استان آذربایجان غربی می زنیم که هم این روز […]

به مناسبت فرا رسیدن سالروز ۱۶ آذر (روز دانشجو) گپی صمیمی و دوستانه با چند نفر از دانشجویان استان آذربایجان غربی می زنیم.


به گزارش خبرنگار اروم نیوز؛ به مناسبت فرا رسیدن سالروز ۱۶ آذر (روز دانشجو) گپی صمیمی و دوستانه با چند نفر از دانشجویان استان آذربایجان غربی می زنیم که هم این روز را خدمتشان تبریک گفته باشیم وهم از احوالات دوران دانشجویی، افکار و ایده هاشون برای پیشرفت و توسعه جامعه  جویا بشیم.

 

احسان فرهمندیان ورودی۱۳۸۵ رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه که هم اکنون هم فارغ التحصیل شده. این جوان موفق نیز یکی دیگر از دانشجویانی است که می تواند الگویی شایسته برای دانشجویان نه شتنها استان بلکه کشور محسوب بشه.

تعریف شما از دانشجوی برتر چیه؟من کاملا مخالف تک بعدی بودن در زندگی هستم و معتقدم فردی موفق است که درتمامی جنبه های زندگی پیشرفت داشته باشد که تحصیل نیز جزوی از آن است.

کمی درباره رشته تحصیلی تان برایمان توضیح دهید؟اکثر افراد با رشته پزشکی آشنایی دارند که درواقع در جهت  تشخیص و درمان بیماری ها است و دارای سطوح عمومی ، تخصصی و فوق تخصصی می باشد.

به نظر شما فرق اصلی دانشگاه با دبیرستان از نظر درسی چیه؟ همان طوری که از تعریف دانشجو مشخص است در دانشگاه استاد صرفا وظیفه راهنمایی دارد و طی نمودن باقی مسیر که گاهی اوقات نیز جنبه تحقیقاتی دارد  با خود فرد می باشد اما در دبیرستان معمولا بدین گونه نیست و بیشتر جنبه آموزشی و حفظی دروس مدنظر می باشد.

 سوال کردیم چه عواملی در موفقیت دانشجو دخیل است؟علاقه و پشتکارفراوان در جهت پرورش استعدادهای ذاتی منحصر در هرفرد .

نظام آموزشی کشور را تا چه حد موفق می دانید؟به اعتقاد من و همچنین بسیاری از کارشناسان آموزشی ایراداتی به این نظام آموزشی  وارد است که البته درحال حاضرشاهد اصلاحات در آن هستیم.

شیوه درس خواندن اش را که پرسیدیم گفت: کلید اصلی موفقیت در دروس پزشکی تکرار و البته تلاش در درک مفاهیم می باشد که من  همواره سعی در رعایت آن نموده ام.

ایده های شما در زمینه پیشرفت علمی کشور چیست؟کشوری می تواند درزمینه علمی حرفی برای گفتن داشته باشد که موسسات پژوهشی قوی داشته باشد ، به نظرمن با توجه به چشم انداز توسعه علمی کشور، بهتر است اولویت های مسئولین مسائل تحقیقاتی بوده و بیشتر به دانشجویان محقق بها داده شود تا انگیزه آنان نیز تقویت شده و شاهد پیشرفت روزافزون کشورمان باشیم.

قصد ادامه تحصیل دارید؟ اگر بله در ایران یا خارج از کشور؟بله ، کشور ما درحال حاضر از نظر آموزش علم پزشکی جایگاه مناسبی در جهان دارد به طوری که اکثر اعمال جراحی پیشرفته و پیچیده در ایران انجام می شود که البته جا برای پیشرفت بسیار است، و به نظر من  ادامه تحصیل در خارج از کشور شرایط و مشکلات خاص خود را دارد که در حال حاضر ترجیح من ادامه تحصیل در دانشگاه های برتر ایران است و هم چنین می توان برای به روز بودن از نظر علمی در سمینارها و دوره های خارج از کشور نیز شرکت نمود.

فرهمندیان دغدغه هایش را در قبولی در رشته تخصصی مورد علاقه در یکی از دانشگاه های برتر کشورعنوان کرد.

برنامه شما برای آینده؟ادامه تحصیل تا سطح فوق تخصصی  و مثمرثمر بودن برای مردم عزیزکشورم

و سخن پایانی؟ باشکر از زحمات پدر و مادر عزیزم و تمامی افرادی مرا یاری نمودند و همچنین مصاحبه ای که ترتیب داده شد و توصیه به تمامی دانشجویان که علیرغم وجود مشکلات، اعتماد به نفس بالا داشته و با توکل به خداوند متعال در جهت موفقیت والاتر گام بردارند.

 

امیر شجاعی فارغ التحصیل کارشناسی ارشد عمران(سازه) از دانشگاه ارومیه.یکی از جوانان ارزشی دانشگاه ارومیه، که به گفته خودش توکل به خدا، استفاده درست از وقت ونیروی جوانی و مطالعه به موقع همراه با برنامه  را از جمله آیتم های موفقیت خود در دوران دانشجویی نام برده .

درباره رشته تحصیلی اش که پرسیدیم گفت: مهندسی عمران، و این عنوان مدرک تحصیلی است که به فرد پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه  اعطا می شود، ولی به عنوان یک شغل به حساب نمی آید چرا که به واسطه گستردگی این رشته، فارغ التحصیلان مهندسی عمران می توانند در مشاغل متنوعی در حوزه های پیمان کاری، مشاوره و نظارت در امور سدسازی، راه سازی،  پل سازی، ساخت پالایشگاههای نفتی و سازه های صنعتی، مدیریت ساخت سازه های دریایی وساختمان سازی بامقاومت در برابر زلزله فعالیت داشته باشد.

ازش پرسیدم آقای شجاعی به نظر شما فرق دانشگاه با دبیرستان در چیه؟ جواب داد:حجم بالای مطالب درسی ومحوریت دانشجو و نه استاد در تحصیل؛تأکید بر مشارکت دانشجویان در آموزش؛استقلال در نحوه مطالعه دانشجو  ونظارت نه چندان قوی بر حضور و غیاب دانشجووتاکید بر کارهای عملی و تهیه مقالات وضرورت استفاده از متون غیر فارسی ومتعدد بودن و یا پراکندگی متون و منابع درسیاز جمله فرق های دانشگاه با دبیرستان است.

شما به عنوان یک دانشجو که در حال فارغ التحصیل شدن هستید در این مدت نظام آموزشی کشور را چطور ارزیابی کردید؟ شجاعی گفت: در راستای برنامه پنجم توسعه از نظر کمیت به سطح تقریبا قابل قبول رسیده ایم.ولی در بحث کیفیت مخصوصا در قسمت تحصیلات تکمیلی هنوز جای کار وجود دارد.

گفتیم مهندس، از شیوه درس خوندت برامون بگو که گفت: مطالعه مستمر وبا برنامه، تهیه جزوات مختصر ومفید، وجود شرایطی که باعث ایجاد انگیزه شده و ترغیب به مطالعه ام را بیشتر کرده.

از ایده هاش که برای پیشرفت علمی کشور جویا شدیم که جواب داد: بها دادن به عرصه پژوهش، استفاده از موضاعات پژوهشی کاربردی ومورد نیاز روز.

وقتی ازش پرسیدیم قصد ادامه تحصیل داری یا نه؟ اگر بله در ایران یا خارج از کشور؟ گفت: بله قطعا و اولویتم برای ادامه تحصیل داخل کشور است.

از دغدغه هاش که پرسیدیم باز ادامه تحصیل رو مطرح کرد اما در کنار پیدا کردن شغلی که با روحیاتش سازگار باشه.

بهش گفتیم برنامه ات برا آینده چیه؟گفت: ایجاد شراطی که بتونم به نحو مطلوب به کشور ومردم خدمت کنم.

و سخن پایانی؟ خدایا بحق فاطمه زهرا(س) دست ما را بگیر در تمام زمینه ها، تا شرمنده امام زمان و امام خامنه ای نباشیم…

 

به سراغ یکی از دانشجویان دختر موفق استان مان رفتیم صدیقه کریم نژاد که با رتبه ۴۴روزانه، دانشجوی فوق لیسانس رشته زمین شناسی اقتصادی از دانشگاه سراسری ارومیه  قبول شده و در حال حاضر نیز با معدل بالا از این دانشگاه فارغ التحصیل شده است که علاوه بر این محسنات  در دوران دانشجوی جز بچه های درس خوان بوده فعالیت های دانشجویی نیز می کرده.

از مهندس کریم نژاد سوال کردیم در حال حاضر چکار می کنی؟مشغول نوشتن مقالات علمی پژوهشی داخلی و خارجی میباشم.

کمی درباره رشته تحصیلی تان برایمان بگویید؟ بنظر بنده زمین شناسی مثل خیلی از علوم دیگر خیلی رشته جذابی و کاربردی میباشد البته اگر در جای خود اهمیت و ارزش داده شود. گرایشهای مختلفی دارد منجمله: اقتصادی، نفت، زمین شناسی مهندسی، رسوب و رسوب شناسی، پترولوژی، ژئوشیمی، آب شناسی، زیست محیطی، زمین شناسی ساختمانی، چینه و فسیل و ژئوفیزیک. به زبان روان بخواهم عرض کنم با چه علمی سر وکار داریم بطور کلی و خلاصه اینگونه باید بگم که، همونطور که میدانیم از مهمترین پایه های اقتصادی کشور ما نفت و معادن میباشد. رشته زمین شناسی هم مطالعه در مورد درون زمین و علت و عامل بوجود آمدن و شناسایی و کشف معادن و نفت میباشد و از طرفی ریشه یابی و مطالعه در مورد علت زلزله و بحثهای زمین لرزه میباشد.که البته بنده خیلی خلاصه عرض کردم.

گفتیم عامل های موفقیت برای جامعه چیه؟ گفت: عامل اصلی برای موفقیت،  خود کفا بودن یک کشوربا تکیه بر تولید داخلی  وبکارگیری نیروی انسانی جوان فارغ التحصیل به موقع و ایجاد شرایط کاری مناسب منطبق بر هر رشته.

از خانم کریم نژاد هم در باره نظام آموزشی کشور پرسیدیم که تا چه حد در رسیدن به اهداف موفق بوده؟ گفت: بنظر بنده موفق هست ولی باز نیاز هست برا بهبودتر شدن فکر بشود. راهکار داده شود.

نحوه مطا لعه شما چگونه است؟ گفت: هر دانشجو اگر با توکل به خدا، یک ساعت تمرکز کند و درس بخواند بهتر از اینست که ساعتها و روزها بدون تمرکز درس بخواند. با ارداه باشد. امیدوار و با علاقه. و با برنامه ریزی دقیق.

ایده شما در زمینه پیشرفت علمی کشور چیست؟ مراکز علمی تحقیقاتی دولتی، برای ادامه پژوهش های  فارغ التحصیلان دوره های تحصیلات تکمیلی در نظر بگیرند.

دغدغه او نیز ادامه تحصیلبود.

از برنامه های آینده اش که جویا شدیم برایمان گفت: می خواهم درس و تحقیقاتم را ادامه دهم و بتوانم فردی تاثیر گذار در جامعه باشم.

وسخن پایانی اش را اینطور بیان کرد که خدایا من را در پیچ و خم این علم که شاخه ای  از علم الهی هست یاری کن.

 

دوباره نوبت یکی دیگر از دانشجویان موفق و برتر رشته پزشکی به نام آیدین زینالی دانشجوی رشته پزشک عمومی مقطع انترنی رسید . این جوان موفق نیز نتنها در زمینه های علمی می تواند الگو و اسوه جوانان جویای علم باشم بلکه در زمینه اخلاق و رفتار نیز جوانی محجوب و با اخلاق است که این ویژگی وی می تواند موجبات موفقیت های بعدی او را در زمینه های کاری سهل تر کند.

در مصاحبه با آیدین چون شب کشیک بود گفتیم زیاد مزاحمش نشویم تا استراحت کند به همین علت سخن پایانی اش را اول پرسیدیم، گفت: کاش ایده ها و خلاقیت های دانشجویان را جدی بگیرند .

 پرسیدیم نظام آموزشی کشور را چطور ارزیابی می کنید آقای دکتر؟ گفت: کارآمدی یکی از ویژگی ها و شاخصه های اصلی نظام آموزشی کشور است اما متاسفانه این کارآمد بودن چه در نظام آموزشی دوران مدرسه و چه در دوران دانشگاه بسیار کمرنگ تر است و ما تا حدودی از آموزش های نوین دنیا دور هستیم که باید به این مسئله بیشتر اهمیت داده شود.

گفتیم پیشنهادت برای رشد و پیشرفت علمی کشور چیه؟ جواب داد: پژوهش، تحقیق و نوآوری باید درجامعه تقویت شود و روش های سنتی آموزشی باید به کل برداشته شود.

وحالا سخن پایانی، همانطور که مقام معظم رهبری نقش جوانان را در تحقق آرمان های انقلاب بسیار اثربخش عنوان کرده اند و فرموده اند من معتقدم جوانها توانایی گره گشایی دارند پس از این رو مسئولین جامعه و متولیان آموزشی کشور باید با توجه به مطالبات دانشجویان زمینه را طوری برای جوانان فراهم آورند که با خاطری آسوده و بدور از هر دغدغه دیگر که اکثرا نیز دغدغه فردای پس از فارغ التحصیلی را دارند  یا ساده تر بگوییم مسئله اشتغال را دارند  به تحصیل و پژوهش بپردازند و بتوانند با ذهنی باز راهکارها و پیشنهادات اصولی و عملی در جهت پیشرفت، توسعه و آبادانی جامعه ارائه دهند تا  کشوری پویا و با نشاط داشته باشیم.

 

 

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=129151

برچسب ها

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.