• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025

پژوهش تا اطلاع ثانوی تعطیل …

  • کد خبر : 129167
  • ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۰:۰۰

جایگاه پژوهش در مراکز آموزش عالی تا حدی است که پژوهشگر از سرمایه شخصی خود هزینه می کند تا گامی در راستای توسعه و پیشرفت جامعه برداشته باشد. جایگاه پژوهش در مراکز آموزش عالی تا حدی است که پژوهشگر از سرمایه شخصی خود هزینه می کند تا گامی در راستای توسعه و پیشرفت جامعه برداشته […]

جایگاه پژوهش در مراکز آموزش عالی تا حدی است که پژوهشگر از سرمایه شخصی خود هزینه می کند تا گامی در راستای توسعه و پیشرفت جامعه برداشته باشد.


جایگاه پژوهش در مراکز آموزش عالی تا حدی است که پژوهشگر از سرمایه شخصی خود هزینه می کند تا گامی در راستای توسعه و پیشرفت جامعه برداشته باشد و در این راستا وقتی مقامی توسط پژوهشگر کسب می شود دانشگاه بر آن فخر می فروشد و مسئولان در بوق و کرنا می کنند که دانشگاه ما ال است دانشگاه ما بل است…

به گزارش اروم نیوز؛ ۲۵ آذرماه به نام روز پژوهش نامگذاری شده است و به نام این روز ده ها مراسم در سراسر کشور برگزار می شود دریغ از این که مسئولان بدانند پژوهشگر چه خون دلهایی می خورد و چه هزینه های گزافی صرف می کند تا طرحی را به ثبت برساند.

به راستی مشکل اصلی پژوهش در کشور چیست؟ آیا مسئولان به این واقعیت پی برده اند که با پژوهش چرخه اقتصاد بهتر می چرخد و بسیاری از مشکلات تولیدی جامعه حل می شود؟

ایران، برای دستیابی به قله‌های پیشرفت و عزت و افتخار، نیازمند دانشمندان و نخبگانی است که عاشق کشور و مردم و عاشق هویت و سرنوشت ملت باشند این جمله، توصیه اصلی رهبر انقلاب به هزار نخبه جوانی است که در عرصه پژوهش تلاش کرده اند اما باید دید مسئولان چقدر به پژوهشگران بها می دهند.

مسئولان اگر نمی توانند کمک مالی کنند لااقل حمایت معنوی از پژوهشگر داشته باشند

در گزارش پیش رو سراغ دکتر کریم صادقی پژوهشگر برتر سال ۹۲ دانشگاه ارومیه و از اعضای هیات علمی این دانشگاه رفتیم و از مشکلات حوزه پژوهش جویا شدیم وی گفت: بنده حدود ۱۰۰ مقاله چاپ و ارائه شده در کنفرانس های داخلی و خارجی دارم و تاکنون ۱۰ کتاب تالیفی و طرح تحقیقاتی در زمینه علوم انسانی از بنده به چاپ رسیده است.

وی افزود: متاسفانه تاکنون هیچ حمایت مادی و معنوی از سوی مسئولان دانشگاه از بنده نشده است و تمام هزینه های پژوهشی را از هزینه های شخصی پرداخت کرده ام.

این پژوهشگر برتر سال تصریح کرد: تنها انگیزه من برای ادامه کار تحقیق و پژوهش علاقه ام به علم و دانش است و تصور این که نتیجه زحمت و تلاش یک پژوهشگر باعث پیشرفت و تعالی کشور می شود انگیزه مرا به این کار مضاعف می سازد.

منابع محدود مالی حوزه پژوهش را با مشکل مواجه ساخته است.

در ادامه به سراغ مسئولان دانشگاه ها رفتیم و مشکلات عرصه پژوهش را جویا شدیم، علیرضا طالبی معاون پژوهشی دانشگاه ارومیه گفت: در حوزه پژوهش مقالات و طرح های نامحدودی وجود دارد که همین تقاضای نامحدود با منابع محدود قابل پاسخگویی نیست.

وی افزود: تعاملات بین صنعت و دانشگاه بسیار ضعیف است و باید گفت واحدهای تولیدی نیازی برای ارتباط به منابع پژوهشی احساس نمی کنند.

 معاون پژوهش دانشگاه ارومیه با انتقاد از مسئولان دستگاه های اجرایی تصریح کرد: منابع مالی  که برای پژوهش تخصیص می یابد توسط مسئولان به این امر اختصاص نمی یابد.

طالبی با اشاره به طرح های برون دانشگاهی گفت: سال گذشته ۶۵ طح پژوهشی توسط اعضای هیات علمی دانشگاه ارومیه ارائه شد.

وی تعداد مقالات منتشر شده این دانشگاه در مجلات و کنفرانس های را ۲ هزار و ۵۹۹ مورد اعلام کرد و ادامه داد: منابع محدود مالی حوزه پژوهش را با مشکل مواجه ساخته است.

مقالات پژوهشی تقاضا محور نیست

علی ظهری رئیس دانشگاه پیام نور آذربایجان غربی نیز با اشاره به مشکلات علمی و پژوهشی کشور گفت: اعضاء هیات علمی و پژوهشگران در ارائه مقالات پژوهشی به دنبال مقالاتی هستند که قبلا مشابه آن کار شده و متاسفانه باید گفت مقالات علمی و پژوهشی تقاضا محور نیست.

وی افزود: اعضای هیات علمی دانشگاه ها به دنبال ارتقاء جایگاه خود با ارائه مقالات ISIهستند و هنوز این فرهنگ جا نیفتاده است که باید در ارائه یک مطلب علمی نیازهای جامعه در اولویت باشد.

رئیس دانشگاه پیام نور آذربایجان غربی با انتقاد از عدم ارتباط یا ارتباط ضعیف صنعت و دانشگاه تصریح کرد: نه صاحبان کارخانجات و نه مسئولان دانشگاه این دغدغه را ندارند و تا زمانی که این مشکل به دغدغه تبدیل نشود مشکلات حل نخواهد شد.

ظهری در پاسخ به این که این وضعیت در دانشگاه پیام نور استان به چه منوال است؟ ادامه داد: از آنجا که دانشگاه پیام نور دانشجو محور است، آموزش ها نیز پژوهش محور است اما باید گفت همه دانشگاه ها با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند.

وی گفت: در حال حاضر در زمینه علوم انسانی مقالات پژوهشی وجود ندارد و اگر هم وجود داشته باشد بسیار ناچیز خواهد بود و متاسفانه پژوهشگران ما به این مسئله توجه ندارند.

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=129167

برچسب ها

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.