بیمارستان شهید راثی شاهین دژ با ظرفیت ۹۷ تخت به بهره برداری رسید اما در عمل فقط ۵۰ تخت فعال داشته و با وجود گذشت ۳ سال از تصویب مرحله دوم عملیات اجرایی برای توسعه، سرنوشت طرح همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد.
به گزارش اروم نیوز؛ نیروی انسانی سالم مهمترین شرط توسعه یافتگی جوامع است و لازمه اصلی در سالم بودن انسان، برخورداری از امکانات بهداشتی، مراکز درمانی مناسب و در دسترس بودن خدمات پزشکی در بین آحاد مختلف است اما بسیاری از شهرهای آذربایجان غربی از جمله شاهین دژ از داشتن این امکانات بی بهره هستند و سهم مردم آن از داشتن امکانات درمانی و پزشکی داشتن یک ساختمان به اصطلاح بیمارستان است که در سال ۷۴ و با ظرفیت ۹۷ تخت به بهره برداری رسید اما در عمل فقط ۵۰ تخت فعال دارد و همین امر باعث ایجاد احساس نیاز به افزایش تعداد تخت های این بیمارستان و آغاز مرحله دوم عملیات اجرایی برای توسعه آن شد اما با وجود گذشت ۳ سال از تصویب این طرح،سرنوشت طرح همچنان در هاله ای ابهام قرار دارد.
فرماندار شاهین دژ با بیان اینکه کمبود اعتبارات دلیل اصلی در تاخیر زمان آغاز مرحله دوم طرح توسعه بیمارستان شهید راثی این شهر است، گفت: مشکلات اقتصادی کشور باعث شد تا سال گذشته گمتر از ۳۰ درصد از بودجه های تخصیص جذب شوند و در این میان سر بیمارستان شهید راثی از همین اندک اعتبارات جذب شده بی کلاه ماند.
«بهروز بهروز» با اظهار امیدواری برای آغاز عملیات اجرایی مرحله دوم طرح توسعه بیمارستان شاهین دژ ادامه داد: این طرح به صورت ملی تعریف شده است و از همین رو نسبت به ساخت و بهره برداری از آن در سریع ترین زمان ممکن خوش بین بودیم که متاسفانه قرارگرفتن طرح در لیست طرح های ملی استان، راهگشای سرعت بخشی به آن نشد.
وی یادآور شد: براساس رایزنی های انجام شده امسال طرح توسعه بیمارستان شهید راثی شاهین دژ به پیمانکار واگذار خواهد شد تا ظرفیت تختی بیمارستان به عدد ۱۴۰ برسد.
فرماندار شاهین دژ با بیان اینکه برای ساخت بنای بیمارستان ۱۷ میلیارد ریال اعتبار پیشنهاد شده است، افزود: اما بحران های اقتصادی مانع از تخصیص این میزان خواهد شد و احتمال تصویب ۱۱ میلیارد ریال از مجموع اعتبار پیشنهادی وجود دارد که البته همین میزان هم کفاف عملیات اجرایی طرح را می کند.
وی بر ضرورت ساخت و بهره برداری از بیمارستان در کمتر از ۲ سال آینده تاکید کرد: بعد از رفع موانع اجرایی طرح و حل مشکل اعتبار آن، باید اقدامات لازم برای جذب بودجه مورد نیاز خرید تجهیزات بیمارستان انجام شود تا همزمان با اتمام طرح امکان تجهیز بیمارستان و خدمات رسانی به موقع به بیماران فراهم شود.
بهروز افزود: نبود بیمارستان مناسب و کیفیت پائین خدمات ارائه شده در بیمارستان شاهین دژ باعث شده است تا بسیاری از بیماران برای دریافت خدمات درمانی به مرکز استان های آذربایجان غربی و شرقی و حتی تهران مراجعه کنند که این سفرها گذشته از تحمیل هزینه های اضافی بر بیماران، احتمال وقوع حوادث ناکوار در جاده ها را افزایش می دهد و باید با پرهیز از غفلت و کوتاهی در روند ساخت بیمارستان، مانع از ادامه وضعیت کنونی شویم.
فرماندار شاهین دژ همچنین تصریح کرد: کوچک بودن بیمارستان و نبود امکانات مورد نیاز برای ارائه خدمات درمانی باعث بی انگیزه شدن پزشکان متخصص و فوق تخصص در این شهر شده است که با وجود بومی بودن حضور در شهرهای دیگر را ترجیح می دهند در حالیکه مردم این منطقه نیاز بیشتری به خدمات آنان دارند.
اما نماینده مردم میاندوآب، تکاب و شاهین دژ گفت: بیمارستان کنونی جوابگوی کامل نیازهای درمانی مردم این شهر است و توسعه بیمارستان با توجه به چشم انداز آتی شهر در دستور کار قرار گرفته است.
حجت الاسلام والمسلمین «روح الله بیگی» افزود: هرچند جلوگیری از عزیمت بیماران این شهر به سایر شهرها یکی از اهداف ساخت بیمارستان عنوان می شود اما خواسته یا ناخواسته بیماران به خدماتی که در مراکز استان ها ارائه می شود اطمینان بیشتری دارند و سوق دادن آنان به خدمات درمانی مراکز بومی نیازمند گذر زمان است.
وی اصلی ترین مشکل پیش روی طرح را کمبود منابع مالی دانست و تصریح کرد: از طرفی توزیع ناعادلانه اعتبارات موجب شده تا بخش اعظم بودجه در مرکز و تعدادی از شهرهای بزرگ و شمالی استان هزینه شود و شهرهای جنوبی آذربایجان غربی همچنان بار محرومیت را به دوش بکشند.
این نماینده مجلس اظهار کرد: نمی توان قول رفع مشکلات اعتباری طرح در سال جاری را داد اما امیدواریم پیش از پایان سال کلنگ ساخت آن بر زمین بنشیند و ادامه عملیاتی اجرایی و بهره برداری از آن با مدیریت اصولی و خارج از تعصب گرایانه دولت جدید به سرانجام برسد.