به گزارش اروم نیوز؛ با گذشت سالها از طرح ضرورت برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و نظریه پردازی از سوی رهبر معظم انقلاب و پیگیری مجدانه بالاخره این بحث از سوی مسئولان دانشگاهی و تشکل های دانشجویی آذربایجان غربی روندی رو به جلو داشت اما در این بین انتقادهایی نیز به رشد سریع کرسی های آزاد اندیشی از طرف مسئولان و متولیان برگزار کننده وجود داشت که عمده ترین نارضایتی ها در خصوص نتیجه بخش نبودن خروجی کرسی هاست.
هاتف هاجی زاده مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی ارومیه با اشاره به روند برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در این گفت: کرسیهای آزاد اندیشی از سال ۹۲ تاکنون با روند مطلوبی در دانشگاه صنعتی ارومیه اجرا شده و همچنان نیز ادامه دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه متولی برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در این دانشگاه بسیج دانشجویی است از آغاز سال تحصیلی ۹۲-۹۳ ما ۵ کرسی آزاد اندیشی در خوابگاه های دانشجویی این دانشگاه و ۴ کرسی آزاد اندیشی نیز در سطح دانشگاه برگزار کردیم که سرجمع می شود ۹ کرسی در سال ۹۲ تا به امروز.
حاجی زاده با اشاره به موضوعات کرسی های آزاد اندیشی اظهار داشت: انتخابات، روز دانشجو، انرژی هسته ای، فضای سایبری، وهابیت از جمله موضوعات کرسی های برگزار شده توسط این تشکل دانشجویی بوده.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی ارومیه نبود سخنران توانا و صاحب نظر را یکی از دغدغه های دانشجویان و برگزار کنندگان کرسی آزاد اندیشی عنوان کرد و گفت: استقبال دانشجویان دانشگاه صنعتی ارومیه رابطه مستقیمی با سخنران دعوت شده دارد و هرچه قدر سخنران مطرح و کشوری باشد استقبال دانشجویان نیز چشمگیر تر می شود.
وی همچنین با ابراز رضایت از همکاری مسئولین این دانشگاه در برگزاری کرسی ها ی آزاد اندیشی گفت: با توجه به اینکه متولی برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه صنعتی ارومیه بسیج دانشجویی است باید متذکر شد که مسئولان دانشگاه نیز ما را در این مسیر همراهی می کنند.
وی اظهار نظر دانشجویان در فضای گفتگوی سیاسی و سالم را از نکات قوت برگزاری کرسی ها در دانشگاه ها عنوان کرد و گفت: با فراهم کردن فضاهای اینگونه دانشجویان می توانند با هر فکر و اندیشه که باشند در خصوص دغدغه ها ذهنی خود اظهار نظر کنند و از همسالان خود نیز جواب سوال های خود را دریافت کنند.
در طول سال تحصیلی جاری تنها یک کرسی آن هم توسط بسیج دانشجویی برگزار شده است
کی قبادی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور ارومیه تعداد کرسی برگزار شده در این دانشگاه را یک کرسی آن هم با موضوع« رابطه با آمریکا» عنوان کرد.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری برای برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی در فضای دانشگاهی گفت: متاسفانه امروزه کرسی هایی که در دانشگاه ها شاهد برگزاری آن هستیم کرسی هایی نیستند که مدنظر مقام معظم رهبری است.
وی گفت: درست است که برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاه ها سرعت گرفته اند اما هنوز با نقطه مطلوب و ایده آل خیلی فاصله داریم و باید به جای توجه به رشد کمی کرسی های آزاد اندیشی به بازدهی و خروجی آن دقت شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور ارومیه یکی از ملاک های عدم برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در این دانشگاه را نگرانی مسئولان از کنترل فضاهای چالش برانگیز اینگونه برنامه ها عنوان کرد و گفت: در خصوص برگزری کرسی اخیر نیز مسئولان دانشگاه به شرطی اجازه برگزاری را دادند که مسئولیت کل برنامه برعهده بسیج دانشجویی که برگزار کننده کرسی بود باشد.
وقتی تشکل ها از خروجی کرسی ها ناراضی اند از ادامه آن دلسرد می شوند
مهدی شهباز مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه تعداد کرسی های برگزار شده توسط این تشکل فعال دانشجویی را سه مورد و با موضوعات ریاست جمهوری، ولایت فقیه و حجاب و عفاف عنوان کرد.
وی با تعریفی از کرسی های آزاد اندیشی افزود: وجود فضاهای اینگونه در فضای دانشگاهی می تواند بستری مناسب برای ارئه نظرات ، افکار و نقدهای سازنده دانشجویان باشد و دانشجویان با حضور در اینگونه برنامه ها می توانند در فضای کاملا علمی و منطقی با یکدیگر به تبادل نظر بپردازند.
شهباز با اشاره به روند رو به رشد کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها گفت: با توجه به اینکه کرسی های آزاد اندیشی تازه می خواهد در دانشگاه ها پا بگیرد به همین خاطر زمان می برد به آن بازده و انتظاری که از آن داریم برسیم .
وی در خصوص عدم برگزاری و یا تعداد کم برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در برخی از دانشگاه ها گفت: نمی توان همیشه مسئولان را در این مورد مقصر دانست چراکه برخی اوقات تشکل های دانشجویی نیز در فراهم کردن محیط و فضای کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاهها تعلل و کم کاری می کنند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در خصوص سوال خبرنگار مبنی براینکه علت تعلل و کم کاری برخی تشکل ها در ایجاد فضای کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها چیست؟ گفت: چون در اکثر موارد تشکل های دانشجویی وقتی به بازده کرسی های برگزار شده می نگرند به این نتیجه می رسند که خروجی مناسبی نداشته و دیگر دلیلی به برگزاری هرچه بیشتر اینگونه برنامه ها نمی بینند ولی باید در این خصوص به فکر تحول اساسی بود و گامهای بلندی در جهت بهبود کیفیت کرسی های آزاد اندیشی برداشت و برنامه ریزی مدونی در این خصوص پی ریزی کرد.