• امروز : سه شنبه - ۱۷ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 13 - محرم - 1447
  • برابر با : Tuesday - 8 July - 2025
امام جمعه اهل‌سنت نقده:

قیام عاشورا؛ فریاد آزادگی در دل تاریخ است

  • کد خبر : 288490
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۴ - ۸:۰۰
قیام عاشورا؛ فریاد آزادگی در دل تاریخ است
امام جمعه اهل‌سنت نقده گفت: قیام عاشورا، تنها یک واقعه تاریخی نیست، بلکه فریادی ماندگار از آزادگی و عدالت‌طلبی است که تا ابد در دل تاریخ طنین‌انداز خواهد بود.

ماموستا تمرنژاد در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز»؛ ضمن تسلیت ایام سوگواری سالار شهیدان امام حسین (ع) به تمام مسلمانان جهان اظهار کرد:امام حسین (ع) از تبار نور و هدایت، از دامان پرمهر بانویی چون حضرت زهرا (س) برخاسته که پیامبر (ص) او را ریحانه خویش نامیده بود؛ بانویی که عصمت و طهارتش در آیه تطهیر مورد تأکید قرآن قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: پدر ایشان نیز کسی جز امیرالمؤمنین علی‌بن‌ابی‌طالب (ع)، فاتح خیبر و نخستین ایمان‌آورنده به رسول خدا (ص) نیست؛ مردی که عدالت، علم و شجاعت در وجود او به اوج رسیده بود در چنین خانواده‌ای، امام حسین (ع) رشد کرد و از همان کودکی در آغوش وحی و هدایت تربیت یافت او نه‌تنها فرزند پیامبر بود، بلکه وارث رسالت و نماد تداوم دین اسلام در برابر تحریف‌ها و انحرافات پس از پیامبر به شمار می‌رفت.

امام جمعه اهل‌سنت نقده با اشاره به دیدگاه علمای اهل‌سنت، بیان کرد: قیام عاشورا، نه یک حادثه صرفاً تاریخی، بلکه حرکتی آگاهانه و مبتنی بر آموزه‌های اسلامی برای مقابله با انحرافات و فساد ساختاری در حاکمیت زمان بود تمامی بزرگان اهل‌سنت، از جمله امام شافعی، امام مالک و حتی اندیشمندان معاصر، بر مشروعیت و مظلومیت قیام امام حسین (ع) تأکید داشته‌اند و آن را حرکتی در راستای حفظ دین، دفاع از حق و رد ظلم دانسته‌اند.

تمرنژاد با تأکید بر جهانی بودن پیام عاشورا افزود: تأثیرگذاری نهضت حسینی به قدری فراگیر است که حتی متفکران غیرمسلمان نیز زبان به ستایش این حرکت گشوده‌اند از جمله مهاتما گاندی، رهبر استقلال‌طلب هندوستان، که صراحتاً اعلام کرد اگر بخواهیم هند را نجات دهیم، باید از امام حسین (ع) درس بگیریم.

وی تصریح کرد: این اظهارات نشان می‌دهد که قیام عاشورا نه صرفاً یک واقعه مذهبی، بلکه مکتبی برای تمام انسان‌های آزاده است که در جست‌وجوی حقیقت، عزت، آزادگی و عدالت‌اند امام حسین (ع) نه برای قدرت، بلکه برای نجات دین و امت از تباهی قیام کرد؛ حرکتی که هنوز هم پس از گذر قرن‌ها، الهام‌بخش جنبش‌های ضدظلم در سراسر جهان است.

تمرنژاد در ادامه خاطرنشان کرد: عاشورا مدرسه‌ای بزرگ از فداکاری، ایثار و ایستادگی در راه حق است امام حسین(ع) با شهادت خود نه‌تنها جان خود را در راه اسلام فدا کرد، بلکه با تقدیم عزیزترین افراد خانواده‌اش، پیام ماندگاری به جهان مخابره کرد؛ پیامی که بر اساس آن، خون بر شمشیر پیروز است و حق همواره باید در برابر باطل بایستد.

تمرنژاد در پایان تأکید کرد: احترام به شخصیت امام حسین (ع) اختصاص به مذهب خاصی ندارد، بلکه تمامی فرق اسلامی او را عزیز و گرامی می‌دارند قیام عاشورا یک نقطه مشترک عاطفی و اعتقادی در میان تمام مسلمانان است امروز، امت اسلامی باید با تأسی از آموزه‌های نهضت حسینی، به اصولی چون عزت، استقلال، آزادگی و مقابله با ظلم و استکبار جهانی پایبند باشد.

انتهای خبر/ م

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=288490

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.