به گزارش اروم نیوز؛ زندگی آپارتماننشینی موجب شده تا خانوادهها در ساعات عصرگاهی و شب، پارک را برای گذران وقت و بازی کودکانشان انتخاب کنند، اما نبود امکانات بازی عدم روشنایی مناسب باعث گلایهمندی شهروندان شده است.
بدون شک وقتیکه اسم پارک و فضای سبز به میان میآید باید محیطی مناسب برای گذراندن اوقات فراغت خانوادهها بهخصوص کودکان مهیا باشد.
اما متأسفانه فضای پارکهای شهر ارومیه باعث شده که خیلی از شهروندان بهخصوص کودکان نتوانند اوقات فراغت خوبی داشته باشند.
بهعنوانمثال متروکه سرسبز ائللر باغی، پارک ساحلی، کوثر، پارک بانوان بیش از چندین ماه است که تاریکی بر آن حاکم شده است.
هر شب افراد معتاد از این تاریکی استفاده کرده و این امر اعتماد خانوادهها به فضاهای سالم تفریحی را از بین برده و اغلب پارکهای تاریک به مکان ناامنی برای شهروندان تبدل شده است. ️
به نظر میرسد در کنار تاریکی مطلق پارکها که خود عامل مهمی در تجمع افراد معتاد و بزهکار در این فضاها محسوب میشود، عدم نصب دوربینهای مداربسته نیز خیال این افراد را از عدم دیدهشدن و شناسایی توسط پلیس راحت میکند.
امروز بیتوجهی متولیان امر از جمله شهرداری باعث شده درست زمانی که اکثر کودکان شهرهای بزرگ از امکانات مناسبی برخوردارند که به همت دستگاههای مرتبط فراهم شده است؛ کودکان این دیار از حداقل امکانات بازی نیز محروم باشند.
در چنین شرایطی سؤال اصلی این است که آیا توجه به خواسته مردم و شهروندان در راستای تأمین تفریحات و نیازهای آنان، از جمله وظایف مدیران شهری نیست و اگر هست، چرا هیچ اقدامی برای پاسخگویی به این بخش دیده نمیشود.
بهرغم تمام شعارهایی که درباره علاقهمندی به شهر و شهروندان داده میشود، به جز آلاچیقهایی که تنها در بخشهایی از پارکها دیده میشوند، زیرساخت خاصی در این راستا دیده نمیشود.
تا جایی که به نظر میرسد، تلاش میشود تا پیکنیکها و تفریحات مردم به سمت غذاخوری و رستوران گردی سوق داده شود.
این در حالی است که توان اقتصادی مردم کمتر چنین امکانی را به آنان میدهد شهردار و شورای شهر ارومیه توجهی به فراهمکردن فضای مناسب شهری برای شهروندان ندارند.
️با این که تمام جرائم به وقع پیوسته در این پارکها توسط پلیس آگاهی ارومیه کشف و ضبط میشود، اما باتوجهبه شواهد موجود، تلاش یکجانبه پلیس آگاهی کارساز نیست .
بنابراین، برای رفع ناامنی در این پارکهای باید همکاری متقابلی بین نهادهای مربوطه بهخصوص شهرداری و شورای شهر وجود داشته باشد.
کلام آخر اینکه، شاید در میان دهها و بلکه صدها مشکل ریزودرشت زندگی شهری، کمبود روشنایی در پارکها آنقدرها هم بااهمیت به نظر نرسد.
اما واقعیت این است که مسئولان شهری نباید و نمیتوانند نسبت به جزئیترین مسائل زندگی شهری نیز بیتفاوت باشند.
چراکه همین کمبودها و نواقص کوچک و بهظاهر کماهمیت نیز میتوانند بهنوعی زندگی شهروندان را بهتدریج مختل کرده و در روند مطلوب زندگی شهری تأثیرگذار باشد.
انتهای پیام/