به گزارش خبرنگار اروم نیوز؛ میدانی که به نام کنونی و انقلابی آن که به همان نام های دورش شهرت دارد، جز یکی از بی بدیل ترین مراکز تجمیع آثار تاریخی روزگاران گذشته در ارومیه به شمار می رود، ۴ ساختمان شبیه به هم، که روبروی یکدیگر قرار دارند و یکی از بی بدیل ترین میادین تاریخی در کشور به شمار می آید بطوریکه تنها چند میدان تاریخی در کل کشور وجود دارد که دارای چنین شرایطی است اما اقدامات غیرمعقول زیبایی این آثار را تحت شعاع قرار داده است.
ساختمان های شهرداری و شهربانی که قدمت آن ها در حدود یک قرن است و اولی توسط آلمان ها و بدست ملا اوستا در حدود سال ۱۳۱۰ و دومین بنا معروف به عمارت کلاه فرنگی و توسط معمار آجری بنا شده است، در حاشیه ساختمان جدید استانداری که به شکلی ناهمگون و بدون هویت اصلی معماری که همواره خود ساکنان این ساختمان داعیه دار ترویج چنین معماری هستند، ساخته شده است، قرار دارند.
ساختمان استوانه ای شکل استانداری آذربایجان غربی همچون یک زگیل در محوطه تاریخی از شهر ارومیه یعنی میدان انقلاب جلوه گری می کند که نمی توان تناسبی بین آن و بناهای تاریخی اطرافش قائل شد.
بی شک انگشت اشاره یافتن متهم در اینباره به سمت سازمان میراث فرهنگی استان است که درحالتی خنثی و به کما رفته قرار دارد و همچون نظاره گری بی طرف به یغما رفتن نمودهای تاریخی و فرهنگی این شهر را مشاهده می کند و زمانیکه پدر بر فرزندان خود دلسوزی نداشته باشد از دیگران چه انتظار!!!!!!
بخش دوم این ماجرا مربوط به خود استانداری و مدیران آن می شود که درنظر گرفتن هویت اسلامی، معماری اصیل ایرانی و ساختمان سازی مطابق با الگوی ساختمان سازی و فرهنگی و تاریخی یک شهر را اولویت اصلی خود مطرح می کنند، چگونه خود اقدامی در جهت عکس این سخنان انجام می دهند و تمثیلی می شوند بر کنایه عالم بی عمل!!!!!؟؟؟
درصورتیکه این دو سوال هم نادیده گرفته شود، سازندگان چه پاسخی از هویت این ساختمان دارند؟ به راستی این بنا چه چیزی را در ذهن تداعی می کند؟ برج پیزای ایتالیا؟! بشکه های قدیمی داخل حیاط خانه ها؟! استوانه کتاب های ریاضی که حل مسائل مربوط به آن جز سخت ترین سوالات امتحانی بود و یا ……؟