چندی پیش در جشنواره ششم مطبوعات غرفه ای ترتیب داده بودم تحت عنوان آوردگاه جنگ نرم.
فقط تعداد معدودی از همکاران یا مراجعه کنندگان سوالات اساسی در مورد فلسفه ایجاد این غرفه و اهداف برپایی آن پرسیدند.
جای تعجب هم نداشت چون جنگ نرم به آن صورتی که باید و شاید نه توسط مردم و نه توسط مسئولان جدی گرفته نشده است.
شاید یک مسئولی برای روشنفکر نمایی خود اظهار فضلی بنماید اما همان مسئول هم وقتی در مقام عمل در می آید نشان می دهد که باوری به گفته هایش نداشته است.
این روزها فضای مجازی خود را برای جولان داوطلبان عضویت در شوراها آماده می کند و صاحبان سایت و اهالی فکر و اندیشه درصددند بهره ای از این ظرفیت که گمان می شود رایگان یا حداقل ارزان قیمت است ببرند.
جنگ نرم تا وقتی که در لفاظی ها و حرافی هاست جدی گرفته نشده است.
حتی خیلی از آنهایی که توهم خود افسر پنداری این عرصه را دارند بسیاری وقتها در غفلت به سر می برند ، حداقل نشانی از آرایش جنگ نرم در محتوای آنها نیز دیده نمی شود.
فارغ از تحلیل نتیجه انتخابات و وقایع پس از آن جلوه های عینی از جنگ نرم در انتخابات ۸۸ رخ عیان کرده بود و چه بسا رخدادهای دیگری از این جنگ در همین انتخابات امسال پیش رویمان باشد.
ما هنوز منتظریم که روزها سپری شود و روز انتخاب فرا برسد و یکی را انتخاب کنیم در حالیکه در عرصه جنگ نرم خیلی وقت است که انتخابات برگزار شده است اینهمه جریان سازی و ایجاد تردیدها و تشکیک ها در همین راستا بوده است.
برگزار کنندگان انتخابات در آوردگاه جنگ نرم به نتیجه نمی اندیشند بلکه هنوز در فرآیند بسر می برند و اتفاقاً عجله ای هم برای حصول به نتیجه ندارند.
وقتی خود ما در غفلت باشیم دشمن نیازی به انتحار و عجله نخواهد داشت.
دشمنان به نتیجه دهی نسلی می اندیشند که در پس همین آوردگاه در حال تربیتش هستند.
نسلی که به آرامی از آرمانهای این ملت فاصله می گیرد.
نسلی که می تواند گوجه فرنگی را ۷۵۰۰ تومان بخرد و دم بر نیاورد اما یک ماه اینترنتش همین رقم نباشد نسلی خواهد شد که به ایمیل و جی میل و فیسبوک و صدها سایت دیگر وابسته تر است تا به آرمان های یک ملت.
نسل جدید به سرعت برق و باد در حال تغییر است و هر روز بروزتر می شود و در این آوردگاه چیزی که اصلاً مورد توجه نیست خوراک فکری همین نسل نوظهور است.
نسلی که تازه از راه رسیده حتی آرمانهای پدر شهید خود را در اینترنت جستجو می کند نه در کتابهای نوشته نشده معرفی شهدا.
اینترنتی که فاصله خوب و بد و فاصله حق و باطل در آن نه به باریکی یک مو بلکه به فاصله یک کلیک است.
وقتی یک فرمانده فلسفه نام و یاد خیابانی که فرمانده نخستین همان نیرو بر آن نهاده شده را نمی داند و آن فرمانده شهید را نمی شناسد بیشتر می توان فهمید که غفلت تا کجاست.
دشمن در داخل خانه هایمان خاکریز زده و اولین کامپیوتر متصل به اینترنت ، شده است اولین اسلحه ای که در آوردگاه جنگ نرم تنها اسلحه بی صدا نیز هست که هیچ حرکتی در آن بدون فکر ، امکان پذیر نیست و بی اذن کاربر هیچ اتفاقی نمی افتد و بازی همیشه در زمین دشمن جریان دارد ، نشان به آن نشان که جستجوی خصوصی ترین چیزها نیز در قوی ترین متورهای جستجوی اجانب صورت می گیرد.
باور به وجود جنگ نرم و یادآوری آن بسیاری وقتها در نظر غافلان چیز مضحکی می آید که معتقدان بدان متجر پنداشته شده و تحقیر می شوند در حالیکه تحجر در فکر تار عنکبوت بسته ای است که گمان می کند دشمن از دشمنی دست برمی دارد در حالیکه یک درنده خون آشام هیچ وقت سبزیجات خور نخواهد شد.
اگر این همه تغییر را نمی بینیم ، نگران نیز نخواهیم شد اما با کمی هم نشینی با فرزندان خودمان و با جوانان در خواهیم یافت که مشکلات بسیار اساسی پیش روی ماست.
/محمد آقایی پر/