• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
سرپرست جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی:

تکنولوژی پهپاد، پیشران تحول در کشاورزی مدرن است

  • کد خبر : 282575
  • ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۷:۳۳
تکنولوژی پهپاد، پیشران تحول در کشاورزی مدرن است
سرپرست جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: با گسترش فناوری‌های نوین در بخش کشاورزی، استفاده از پهپادها به عنوان ابزاری پیشرفته برای سمپاشی، پایش مزارع و مدیریت آفات، نقش مهمی در بهبود عملکرد تولید و کاهش هزینه‌ها ایفا می‌کند؛ مسیری که کشاورزی سنتی را به سوی بهره‌وری هوشمند سوق داده است.

علی دیانتی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز»؛ بر اهمیت استفاده از پهپادهای کشاورزی در فرآیندهایی همچون سمپاشی آفات و سنجش کمی و کیفی محصولات راهبردی تأکید کرد و اظهار کرد: ورود پهپادها به عرصه کشاورزی نه‌تنها موجب دقت و سرعت بیشتر در عملیات سمپاشی و پایش محصولات می‌شود، بلکه نقش مهمی در کاهش مصرف سموم، حفاظت از محیط زیست و کاهش آسیب‌های انسانی ناشی از استفاده سنتی از سموم ایفا می‌کند.

وی با بیان اینکه بهره‌گیری از این فناوری مستلزم آموزش علمی و عملی بهره‌برداران است تصریح کرد: تلفیق فناوری نوین با توان دانشی کشاورزان می‌تواند جهشی بزرگ در بهبود عملکرد و بهره‌وری مزارع ایجاد کند.

سرپرست جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری به‌عنوان «سال سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری شده، بر لزوم توسعه زیرساخت‌های دانش‌بنیان در بخش کشاورزی تأکید کرد و گفت: امروز، فناوری‌های نوین نظیر پهپادهای کشاورزی، ابزارهایی صرفاً فانتزی نیستند، بلکه ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای تحقق کشاورزی مدرن و هوشمند محسوب می‌شوند.

دیانتی افزود: حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، جذب سرمایه‌های مردمی و هدایت آن‌ها به سمت پروژه‌های فناورانه در بخش کشاورزی، افزون بر رشد تولید و بهبود امنیت غذایی، می‌تواند فرصت‌های جدید شغلی ایجاد و مهاجرت معکوس به روستاها را تقویت کند.

وی با تأکید بر اینکه استفاده از پهپادهای سمپاش نیازمند مهارت‌های فنی دقیق در حوزه پرواز، نقشه‌برداری، و کاربرد دقیق سموم است، گفت: تجربه نشان داده است که بخش زیادی از کاربران، آشنایی کافی با اصول ایمنی پرواز و تکنیک‌های سمپاشی هوایی ندارند که این امر ممکن است موجب آسیب به محصولات یا بروز مخاطرات زیست‌ محیطی شود.

دیانتی بر ضرورت برگزاری دوره‌های آموزشی هدفمند برای کشاورزان، کارشناسان و بهره‌برداران تأکید کرد و افزود: همکاری جهاد کشاورزی با مراکز علمی و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند بستری مطمئن برای ارتقای سطح دانش کاربران فراهم آورد.

انتهای خبر/ م

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=282575

برچسب ها

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.