به گزارش اروم نیوز به نقل از کانی پرس؛ بعد از سالها چشمانتظاری مردم و همچنین ایجاد چالشهای مختلف در حوزه مدیریت شهری در نهایت و با تلاشهای مستمر، گره کور الحاق مناطق حاشیهای بوکان به محدوده شهری باز شد.
روﻧﺪ فزاینده رﺷﺪ ﺷﻬﺮ بوکان و ایجاد مناطق حاشیهای در دهههای اﺧﯿﺮ چالشهای ﮔﻮﻧﺎﮔﻮن اﻗﺘﺼﺎدی اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﮐﺎﻟﺒﺪی و زیستمحیطی را برای جامعه در حال گسترش و مدیریت شهری آن در ﭘﯽداﺷﺘﻪ است.
بهواسطه موقعیت خاص جغرافیایی بوکان طی دهههای گذشته شاهد رشد طولی فزاینده بوده که این مهم نیز خدماترسانی را با مشکلات عدیدهای روبهرو کرده است.
بیتردید باز شدن گره کور الحاق چهار منطقه حاشیهنشین و پرجمعیت بوکان میتواند نکته بسیار مثبتی در حوزه مدیریت شهری بوکان به ارمغان بیاورد.
مدیریت شهری بوکان در نهایت و پس از تلاشهای گسترده طی سالها و ماههای گذشته موفق شد صبح روز پنجشنبه پنجم مردادماه مجوز الحاق مناطق چهارگانه حاشیه شهر بوکان را از سوی وزارت مسکن و شهرسازی دریافت کند.
در این تلاشهای بیوقفه ۴۱ هکتار از مناطق حاشیهای شهر بوکان شامل منطقه شهید نجاری، سیمتری گلتپه، سنگشکن و سیمتری مهندس رشیدی به محدوده شهری بوکان الحاق شدند.
در همین رابطه ناصر محمدخانی شهردار شهر بوکان به خبرنگار ما گفت: با پیگیری، تلاش و مکاتبات انجامگرفته، شاهد الحاق ۴۱ هکتار به محدوده سکونت گاه های غیررسمی خواهیم بود که این مهم میتواند نقش بسیار مهمی در ارائه خدماترسانی به این مناطق داشته باشد.
ناصر محمدخانی افزود: بیشتر چالشهایی که اکنون شهر بوکان با آن گلاویز شده است ناشی از عدم رشد توسعهای همگام و متناسب با رشد جمعیتی شهر است و برای این مهم نیز در طرح تفصیلی پیشبینیهای لازم انجام نپذیرفته است.
وی در ادامه عنوان کرد اولین اقدام بنده در شهرداری با تشکیل کارگروه تخصصی مهندسین و دعوت از معاونین ارشد اداره کل راه و شهرسازی استان جهت شناسایی و رفع ابهامات و اشکالات موجود در طرح تفصیلی شهر بوده است.
شهردار بوکان همچنین با اشاره به افزایش سرسامآور بهای زمین در بوکان گفت: نبود مجوزهای لازمه بلندمرتبهسازی در طرح تفصیلی نیز از دیگر دلایل این افزایش بها بوده و بهصورت جدی به دنبال رفع این مغایرتها خواهیم بود.
محمدخانی در پایان با اشاره به پیگیری، تلاش و مکاتبات انجامگرفته جهت الحاق به محدوده سکونت گاه های موقت عنوان کرد: خوشبختانه هماکنون شاهد الحاق چهار سکونت گاه غیررسمی به محدوده شهر هستیم که تأثیر بسیار مثبتی بر بوم اجتماعی شهر خواهد داشت.
بیتردید با باز شدن گره کور الحاق ۴۱ هکتار از حاشیه شهر بوکان میتوان امیدوار بود که طی سالهای آتی شاهد افزایش سرسامآور قیمت مسکن و اجاره آن نباشیم هرچند اگر این مهم بهخوبی مدیریت نشود چالشهای متعددی همچون مافیاهای زمینخوار دوباره در بوکان سر از لاک بیرون خواهند آورد.
جدای از این با الحاق این مناطق به حوزه مدیریت شهری باید منتظر ماند تا عدالت عمرانی و خدماتی توسط ارگانهای دخیل اجرای شود که این مهم حتی میتواند سبب کاهش آسیبهای اجتماعی نیز در سطح جامعه دویستهزارنفری شهر بوکان باشد.
انتهای خبر/