خسرو شهبازی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»؛ با بیان اینکه آذربایجانغربی رتبه ششم تولید گردوی کشور را دارا است اظهار کرد: آذربایجان غربی با 125 هزار هکتار باغ، بیش از 7 هزار هکتار آن باغ گردوی بارور است که باعث شده استان در رتبه ششم تولید گردو در سطح کشور قرار گیرد و بهعنوان یکی از استانهای پیشتاز در تولید این محصول باغی شناخته شود.
وی در ادامه با اشاره به وسعت باغات گردوی استان گفت: باغات گردو در استان بیش از 7 هزار و 920 هکتار مساحت دارند که از این مقدار، 7 هزار و 100 هکتار باغات بارور هستند و مابقی به صورت نهال بوده که در آینده به بهرهبرداری خواهند رسید.
رئیس جهاد کشاورزی آذربایجانغربی از آغاز برداشت محصول گردو در باغات استان خبر داد و گفت: بیش از 12 هزار نفر در فرآیند تولید و برداشت گردو در سطح استان مشغول به کار هستند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، میانگین تولید هر هکتار از باغات گردو در استان بیش از 2 تُن محصول خشک است که نشاندهنده توانمندی استان در زمینه تولید محصولی با کیفیت است.
شهبازی با اشاره به جایگاه شهرستانهای ارومیه و سردشت گفت: این دو شهرستان بیشترین میزان تولید گردو را به خود اختصاص دادهاند و به عنوان قطبهای اصلی تولید گردو در استان شناخته میشوند.
وی در خصوص توسعه کشت ارقام جدید گردو در استان توضیح داد: “گردوهای کشت شده در استان عموماً از ژنوتیپهای مختلف و بومی هستند، اما در سالهای اخیر شاهد افزایش کشت ارقام خارجی و پیوندی مانند چندلر، فرنور، پدرو و فرانکت بودهایم که به دلیل دیرگل بودن و بازدهی بالا، محبوبیت زیادی پیدا کردهاند.
شهبازی ادامه داد: در راستای افزایش کیفیت و کاهش هزینههای تولید، اقداماتی مانند پیوند سرشاخه کاری درختان بهصورت الگویی در سطح استان انجام شده و امسال نزدیک به سه هزار شاخه درخت گردو با استفاده از این روش بهینهسازی شدهاند.”
وی تاکید کرد: ارتقای سطح کیفیت تولید گردو و استفاده از تکنیکهای نوین برداشت، باعث شده آذربایجانغربی در میان تولیدکنندگان گردوی کشور جایگاه ویژهای داشته باشد و گامهای مهمی در جهت توسعه این صنعت برداشته شود.
انتهای خبر/ م